Конотопський Архіпастир прийняв участь у соборному богослужінні у день пам’яті небесного покровителя землі Черкаської

На изображении может находиться: 4 человека, люди стоят и в помещении

20 вересня, у Неділю 15-тю по П’ятидесятниці, у кафедральному Михайлівському соборі відбулися урочистості на честь пам’яті небесного покровителя землі Черкаської – преподобномученика Макарія, Переяславського і Канівського чудотворця.
Божественну Літургію очолив Намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел. Йому спів служили митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій, архієпископ Городницький Олександр, архієпископ Черкаський і Канівський Феодосій (правлячий архієрей Черкаської єпархії), архієпископ Конотопський і Глухівський Роман, архієпископ Фастівський Даміан, єпископ Макарівський Гедеон, а також місцеве духовенство з усіх благочинь Черкаської, а також представники з інших єпархій.

Після читання Євангелія владика Павел звернувся до віруючих з проповіддю, в якій розповів про життя і мученицький подвиг святого преподобномученика Макарія Канівського, продовживши: «Приклад його життя – це приклад того, як ми повинні стояти в вірі. Він нічого не устрашився і претерпів до кінця, за що і отримав вінець слави від Господа. Святий преподобномученик Макарій показує нам те, якою повинна бути віруюча людина, а віруюча людина повинна бути готовою до всього, навіть засвідчити свою віру мученицькою смертю.
Будемо ж взивати до угодника Божого, дорогі браття і сестри, щоб за молитвами святого Макарія Господь укріпив всіх нас у вірі, подав справжнє покаяння, зберіг нас у Святій Соборній і Апостольській Церкві, а у встановлений для кожного з нас час сподобив разом з преподобномучеником Макарієм і з усіма святими стати спадкоємцями вічних благ в тихій пристані Царства Небесного!»

На изображении может находиться: один или несколько человек, толпа и в помещении

На изображении может находиться: один или несколько человек, люди стоят и в помещении

На изображении может находиться: 1 человек, стоит, толпа и в помещении

На изображении может находиться: 2 человека, люди стоят и в помещении

На изображении может находиться: 4 человека, люди стоят

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *