Освячення храму в селі Чуйковка

25 листопада 2021 року у с. Чуйківка Дружбівської громади освячено новозбудований храм Успіння Пресвятої Богородиці.
Урочисте богослужіння очолив архієпископ Конотопський і Глухівський Роман у співслужінні духовенства Ямпільського благочиння.

Варто зазначити, що церква побудована на місці старовинної церкви, яка була безцінною пам’яткою народної дерев’яної архітектури, найдавнішою на Сумщині, що зберегла свої первісні форми. За монументальністю образу, масштабністю й композиційною довершеністю їй небуло рівних серед дерев’яних храмів Лівобережної України. Але на привеликий жаль нам не вдалося її зберегти. У 2014 році вона згоріла…І цілих сім років парафіяни храму та жителі села з нетерпінням чекали на цю велику радість.
Архієпископ Роман привітав усіх з цією визначною подією та відзначив грамотами архієпископа Конотопського і Глухівського за вагомий внесок у розвиток Конотопської єпархії протоієрея Олександра, старосту села Олега Чернова, Сергія Саврасова, Костянтина Песоцького, Андрія Молнара. Висловив слова щирої подяки народному депутату України Андрію Деркачу, голові Дружбівської громади Євгену Харитонову, підприємцю Миколі Міренцову, небайдужим жителям, які зробили неоціненний вклад у розбудову нового храму.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *