«ВОЗРАДУЕМСЯ, ВЕДЬ БЕЗНАЧАЛЬНОЕ СЛОВО КАК МЛАДЕНЕЦ ПРИНОСИТСЯ НЫНЕ В ХРАМ!»

Більше двох тисяч років тому до Святилища Єрусалимського храму підійшла Діва з Немовлям на руках. Вона принесла Свого первістка, щоб спокутувати Його за законом Мойсея. Це був звичайний день, зі своєю суєтою і турботами. З усієї безлічі людей, які перебували в цей момент в храмі, тільки дві людини – старець Симеон і пророчиця Анна – лицем до лиця зустріли Бога. Ця зустріч підвела підсумок їхнього життя, остаточно і цілком наповнила її змістом. Саме тому старець Симеон вимовляє слова: “В цю хвилину відпускаєш ти свого раба, Владико, адже очі мої побачили порятунок, який Ти приготував всім людям”.

Мало що змінилося з того часу: і сьогодні місцем особливо явною зустрічі людини з Богом є храм. Але храм не як будівля, а як місце, де відбувається найбільше Таїнство – Євхаристія. У ньому кожен віруючий може не просто зустрітися з Богом, а й стати причетним Йому, і тим самим знайти сенс свого існування.

15 лютого 2021 року на свято Стрітення Господнього Божественну Літургію у Спасо-Преображенському соборі м. Путивль звершив архієпископ Конотопський і Глухівський Роман.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *