У КОНОТОПІ МОЛИТОВНО ВШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ СВЯТИТЕЛЯ МИКОЛАЯ ЧУДОТВОРЦЯ

Кожен день Православна Церква святкує пам’ять того чи іншого святого. Але хто такий святий і що таке святість? У старозавітному розумінні святість – це інакшість, відокремленість від гріховного світу, яка полягала насамперед у виконанні особливих розпоряджень, спрямованих на те, щоб богообраний юдейський народ не змішався з язичниками. Але чи достатньо цього для Нового Завіту? Звичайно ж ні. Святість після боговоплощения неможлива без найтіснішого з’єднання з Христом, яке проявляється у виконанні самого головного християнського віровчення – закону любові до Бога і ближніх. Прикладом же такого ставлення до свого Творця і оточуючим людям є святитель Миколай Чудотворець, все своє життя присвятив захисту Христової віри і полегшення долі простих людей, що потрапили в біду.

19 грудня 2020року в день пам’яті святителя Миколая, архієпископа Мир Лікійських архієпископ Конотопський і Глухівський Роман звершив Божественну Літургію у Свято-Вознесенському кафедральному соборі м. Конотоп.

Напередодні ввечері Високопреосвященніший владика очолив Всенічне бдіння у Свято-Миколаївському храмі с. Бочечки Конотопського благочиння.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *