АРХІПАСТИР ОЧОЛИВ НЕДІЛЬНУ ЛІТУРГІЮ У КАФЕДРАЛЬНОМУ СОБОРІ

У Неділю про блудного сина людина чує спів «На ріках вавилонських», яке в цьому році співається перший раз. У словах цього псалма відчувається біль розлуки та пекуча туга грішної людської душі по своєму Творцеві. Але як не впасти в безпросвітні зневіру і розпач, а навпаки, знайти Бога?
Відповідь чути в іншому співі – «Покаяння відкрий мені двері, Жизнодавче». Покаяння — ось ключ до знаходження Бога. Саме воно повернуло колишні гідність і радість батьківської любові до блудного сина — героя притчі Ісуса Христа, якій присвячено цю неділю. Тільки помітивши повернення сина, батько вибіг йому назустріч і обійняв. Чи не те ж саме відбувається на кожній Божественній Літургії? Лише побачивши намір людської душі до виправлення, Спаситель у Своїх Дарах виходить їй назустріч і відновлює кожного в первозданному стані, з’єднавши з Собою.
Божественну Літургію у Неділю про блудного сина у Свято-Вознесенському соборі звершив архієпископ Конотопський і Глухівський Роман у співслужінні соборного духовенства.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *