У КОНОТОПІ МОЛИТОВНО ВШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ СВЯТИТЕЛЯ МИКОЛАЯ ЧУДОТВОРЦЯ

Напередодні Різдва Христового і Нового року Церква згадує святителя Миколая Чудотворця. Він жив багато століть тому, але його образ настільки міцно закарбувався у свідомості віруючих людей, що пам’ять про нього не тільки не згасла, але і розповсюдилася по всьому світу. З життєпису святого видно, що він мав чуйне серце: рятував від смерті невинних людей, допомагав нужденним і при цьому ніколи не шкодував своїх сил. Пам’ять про доброчесне життя святителя увійшла в культуру християнських народів: саме з його ім’ям пов’язана традиція радувати своїх близьких подарунками на Різдво.
19 грудня, у день пам’яті святителя і чудотворця Миколая велика кількість віруючих зібралася у Всіхсвятському храмі міста Конотоп на Божественну Літургію яку очолив Високопреосвященніший Роман, архієпископ Конотопський і Глухівський.
Після заамвонної молитви духовенство прочитали молитви перед образом Пресвятої Богородиці “Всецариця”, святителя Миколая та святих, мощі яких прибули до храму напередодті, перед вечірнім богослужінням.
Його Високопреосвященству спіслужили секретарь єпархії протоієрей Богдан Никитюк, настоятель храму протоієрей Ігор Казьмірук та духовенство міста.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *