«ДА ОТКРОЮТСЯ ПРЕДДВЕРИЯ СЛАВЫ БОГА НАШЕГО!» КОНОТОП МОЛИТОВНО ЗУСТРІВ СВЯТО ВВЕДЕННЯ У ХРАМ БОЖОЇ МАТЕРІ

Два тисячоліття тому літні батьки привели маленьку дівчинку до Єрусалимського храму. Це було не частим явищем, але все ж звичайним для іудеїв того часу. І тільки Божественне провидіння з особливою увагою стежило за тим, як ця дівчинка ступень за ступеню піднімається над суєтою світу і входить в храм Господа. У місці особливої присутності Божої Їй належить вивчати Святе Письмо, в якому Вона побачить Промисел Творця про світ. Усвідомлюючи велич Божественної любові та висоту покликання людини, Маріам погодиться стати учасницею спасіння людей — Матір’ю Бога Слова.

4-го грудня на свято Введення у храм Пресвятої Богородиці, архієпископ Конотопський і Глухівський Роман звершив Божественну Літургію у Свято-Вознесенському кафедральному соборі міста Конотоп у співслужінні духовенства собору.
Після читання Євангелія секретар єпархії та настоятель кафедрального Свято-Вознесенського собору протоієрей Богдан Никитюк звернувся до віруючих з проповіддю в якій розповів про історію свята, виховання дітей та закликав усіх берегти у чистоті храм своєї душі.
На закінченні Літургії архіпастир разом з духовенством звершили славлення перед іконою свята, після якого Його Високопреосвященство привітав усіх зі святом та надав благословіння вірянам.

Напередодні, 3-го грудня Високопреосвященніший Роман, архієпископ Конотопський і Глухівський очолив святкове вечірне богослужіння.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *