КОНОТОП МОЛИТОВНО ЗУСТРІВ СВЯТО СОБОРУ АРХІСТРАТИГА БОЖОГО МИХАЇЛА ТА ІНШИХ НЕБЕСНИХ СИЛ БЕЗПЛОТНИХ

Кожен християнин з дитинства чує слова батьків про Ангела Хранителя, як про близького друга, помічника і захисника. Часто саме до нього дитина звертається, коли заходить до темної кімнати або залишається удома одна. Але коли вона зростає, тоді відбувається свідоме осмислення, хто такий ангел: безтілесна істота, створена раніше людини для прославляння Творця й участі в Його Промислі. Після усвідомлення цього факту міняється відношення до ангела: з’являється почуття благоговіння перед творінням, яке споглядає Божественну Славу. І як прояв цього почуття, Церква встановлює свято на честь безтілесних Небесних Сил, які від створення людини невпинно беруть участь у справі її спасіння.
21-го листопада, у свято Собору архістратига Божого Михаїла та інших Небесних Сил безплотних, віряни зібралися у Свято-Вознесенському кафедральному соборі за Божественною літургією, яку очолив архієпископ Конотопський і Глухівський Роман.
Після богослужіння архіпастир разом з духовенством звершив славлення святу, і владика прочитав молитву архангелу Михаїлу та усім Небесним Силам.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *