Конотопська єпархія відзначила молитовно та з радістю день хліба у Свято-Харалампієвському жіночому монастирі села Гамаліївка Шосткинського району.

Святкове богослужіння очолив архієпископ Конотопський і Глухівський Роман. За богослужінням архіпастирю співслужили секретарь єпархії протоієрей Богдан Никитюк та всі благочинні конотопської єпархії. За Божественною Літургією молилися игуменя Софія з сестрами та більше тисячі вірян.
Після «Отче наш» для вірян проповідував секретарь єпархії протоієрей Богдан Никитюк, у своїй проповіді він розповів про свято хліба. На закінченні Божественної Літургії Високопреосвященнійший Роман архієпископ Конотопський і Глухівський із духовенством єпархії заспівав тропарі та зачитав молитви Пресвятій Богородиці та святим, частиці мощей які знаходяться у Свято-Харалампієвському жіночому монастирі села Гамаліївка Шосткинського району. Після закінчення Божественної Літургії Архіпастирь звернувся до вірян православної Церкви зі словами проповіді на якій привітав вірян зі святом, розповів про Благодать Божу та вплив її на людей, та знову і знову закликав вірних берегти істинну, канонічну Церкву та не звертати увагу на на події церковного розколу які зараз відбуваються в нашій Державі і закликав молитися за мир в Україні.
Владика розпочав ярмарку на честь дня хліба, звернувся до учасників із вітальним словом та прочитав молитви на блогословіння хіба! До слів вітання Владикі приєднався мер міста Шостка Микола Петрович Нога. Після вітання Архіпастиря співав народний хор «Жайвір».
Владика своїм благословінням посетив виставку кожного благочиння. Після чого були конкурси для дітей та дорослих.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *