16 червня. День святої П’ятидесятниці

16 червня, в неділю 8-му після Пасхи Православна Церква святкує день святої П’ятидесятниці або Святої Тройці, славну подію зішестя Святого Духа на апостолів.
Так в суботу 15 червня напередодні дня святої П’ятидесятниці в Успенському соборі Почаївської Лаври відбулося всенічне бдіння, яке очолив намісник Свято-Успенської Почаївської Лаври митрополит Почаївський Володимир у співслужінні братії та гостей монастиря у священному сані.
В самий день свята, 16 червня 2019 року неділю 8-му після Пасхи, день Святої Тройці в Свято-Успенській Почаївській Лаврі були відслужені дві Божественні Літургії о 6:00 в Троїцькому храмі та о 9:30 в Успенському соборі.
Пізню Літургію очолив намісник Почаївської Лаври митрополит Почаївський Володимир у співслужінні архієпископа Конотопського і Глухівського Романа, братії обителі у священному сані та чисельного прибулого духовенства.
Після читання святого Євангелія до багатотисячного народу зі словом проповіді звернувся намісник Лаври митрополит Володимир.
Богослужбові твори виконували братський хор Лаври та великий лаврський хор.
Після закінчення пізньої Літургії була відслужена святкова вечірня з традиційними в цей день колінопреклонними молитвами свт. Василія Великого.
Нагадуємо, що завтра 17 червня в Свято-Духівському скиту відбудуться урочистості з нагоди 800-літнього ювілею. 0 9:00-Літургія, після закінчення якої відбудеться освячення новозбудованої дзвінниці та пам’ятної ювілейної каплиці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *