10 травня 2019 р. Володимир-Волинська єпархія вшановує прп. Стефана, ігумена Печерського, єп. Володимир-Волинського та Всіх Святих землі Волинської.

Серед них – святий рівноапостольний князь і просвітитель нашого краю Володимир Великий, святителі Стефан та Амфілохій єпископи Володимирські, благовірний Ярополк, князь Володимир-Волинський, преподобний Феодор, князь Острозький, праведна Іуліанія, княжна Ольшанська, преподобномученики Афанасій Берестейський та Макарій Овруцький, світочі побожності, миру, смирення, справедливості, священномученик Фадей, архієпископ Тверський, а також інші численні сповідники віри та мученики.

 

Володимир-Волинська єпархія, яку очолює митрополит Володимир – Волинський і Ковельський Володимир, відзначає цей день, як день великого пасхального торжества. В цьому році на запрошення керуючого єпархією до древнього міста Володимира-Волинського прибули архіпастирі з різних єпархій.

 

Також до участі у святкуванні долучилась молодь єпархії, що здійснила паломництво до Зимненського монастиря 9-го травня. А вже вранці, на чолі зі священиками єпархії, вони Хресним ходом вирушили із Зимного до Володимир-Волинського Успенського кафедрального собору, де їх радо зустріли віряни.

 

Святкову Божественну Літургію очолив митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел. Його Високопреосвященству співслужили: митрополит Почаївський Володимир, митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир, митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Городницький Олександр, архієпископ Львівський і Галицький Філарет, архієпископ Конотопський і Глухівський Роман, єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл, духовенство єпархії та гості в священному сані.

 

По завершенню богослужіння до вірних звернувся митрополит Павел. Він подякував керуючому Володимир – Волинською єпархією митрополиту Володимиру за запрошення та побажав усім миру, Божого благословення та твердості у вірі.

 

Традиційно, після Божественної літургії, відбулась Хресна хода, до каплиці Всіх Волинських святих.

 

На закінчення торжеств Владика Володимир подякував архієреям та священнослужителям, які прибули розділити радість свята із православними вірними Володимир – Волинської єпархії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *