31 серпня 2019 року. Божественна літургія у Гамаліївському Свято-Харалампіївському жіночому монастирі.

31 серпня 2019 р. у день святкування ікони Божої Матері «Всецариця» Високопреосвященніший Роман, архієпископ Конотопський і Глухівський звершив Божественну літургію у Гамаліївському Свято-Харалампіївському жіночому монастирі. Владиці співслужило духівництво єпархії.
За Богослужінням архіпастир підніс свої молитви за Мир на Україні.
Після причасного вірша, протоієрей Валерій Федоренко виголосив проповідь.
По закінченні літургії владика Роман зі священнослужителями піднесли свої молитви до образу Пресвятої Богородиці Всецариця.
В кінці Богослужіння Високопреосвященніший Роман виголосив проповідь, де привітав ігуменю монастиря Софію та розповів історію ікони Богородиці, яка вже п’ять років перебуває у святій обителі.
Оригінал ікони Пресвятої Богородиці Всецариця знаходиться на Святій Горі Афон у Греції в соборному храмі Ватопедської обителі, зліва від Царських врат. Ця ікона невелика по розмірах, написана у XVII столітті, та по переказам була благословенням старця на Афоні Іосифа Ісихаста своїм учням.
Списки і копії цієї ікони зберігаються у багатьох монастирях та храмах. З 2013 року у відродженому Гамаліївському Свято-Харалампіївському монастирі, як величніша святиня зберігається мироточива ікона Всецариця.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *